Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

EU je vlastně důsledek kolektivního nadnárodního vedení společnosti, jež vede k vytvoření dalšího byrokratického centra, jež navíc oddělené od místní i státní politiky a má tendence se uzavírat do vlastního světa, politiky a politických vnitřních vztahů.

Zkrátka tudy cesta už nevede a je potřeba zamezit dalšímu a budoucímu seskupování moci v rámci určitých kolektivů na nadnárodní úrovni.

Zde se dělá podobná chyba jako za socialismu, centralizace a centrální řízení, navíc ve republice kde byly dva státy a pnutí mezi nimi.

Následně je potřeba si jasně říci co má řešit nadnárodní politika a co národní.

Nadnárodní politika by měla směřovat k harmonizaci výměny a komunikace v rámci ekonomik, nikoliv řešit lidská práva a místní politiku.

Cíl je zde jasný propojení infrastruktury, spotřebního trhu a hospodářské směny, odbourávat zbytečnou administrativu, poplatky a daně, dále zajistit určité společné občanství jak v rámci vně tak uvnitř, ochrana vnějších hranic a harmonizace mezinárodní politiky, společný postup vůči ohniskům konfliktu.

Aparát v Bruselu by měl projít reorganizací, zaniknout by měl parlament a komisaři. Vzniknout by měla rada států, kde by každý stát měl při vlastní vládě či parlamentu posty - lidi jež by měli na starosti tuto administraci a dále každý státní parlament, by měl určitou paritu pro hlasování v rámci společných nandnárodních potřeb.

Zde by byla v rámci parlamentu určitý systém náhodného výběru poslanců, jež by se následně s koordinoval s takto volenými poslanci z ostatních států a vlastně by tak zasedl další parlament-ty, čistě pro projednávání nadnárodních záležitostí, či potřeb určitých států či regionů.

Zákonitě by se přešlo z efektivnění práce parlamentů, tzv. parlament 3 generace, který by jinak pracoval s povinnosti poslance a více vyžadoval určitou kvalifikaci a schopnosti rozumět státním i nadnárodním okruhům, s určitou specializací.

Změnitl by se i statut politiky, politika jež by nebyl tak všeobecný jen zastupovat ... .

0 0
možnosti

Typický příspěvek českého občana. Poukazovat na to co jiní dělají špatně ale vlastní řešení žádné. Pořád nám někdo ubližuje. Copak jsme si před vstupem do EU žili lépe?

1 9
možnosti

To je těžké, pane Staňuro.

Jednoduchá řešení neexistuje a formulaci složitějšího řešení Vám tady smaže redakční administrátor a ještě přijdete o íčka.

0 1
možnosti

EU potřebuje silný hlas voličů, aby jasně řekli co nechtějí. Jenomže košile bližší kabátu, takže voliči zase naletí na místní a ekonomické problémy a zcela opomenou zásadní věci týkající se jejich přežití,bezpečnosti a budoucnosti. Stálí voliči velkých stran jim to tam zase hodí , někteří váhaví budou laborovat, kdo jim víc slíbí ,ale migraci bude řešit jenom skupina lidí, kterou utlučou v médiích při předvolební kampani dehonestováním jejich lídrů. Jedině Brexit a následné referenda v zemích V4 mohou zahýbat děním ve slavné evropské komisi. To co vymyslela naposledy - tedy převedení ilegální migrace na legální a tím dovoz - obchod s lidmi - do Evropy, je to nejšílenější za poslední dny.

7 0
možnosti

Opravdu krásná reakce. Děkuji za komentář. R^:-)

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, že vás podstata současné situace poněkud míjí.

1 8
možnosti

Pokud myslíte, rád bych si přečetl v čem. :)

5 1
možnosti

Kdyby byla EU na kolenou už dnes, je pozdě. Ale protože kňučet se nesmí, musí se něco udělat. A tím něčím je v žádných volbách nevolit multikulturalisty, neomarxisty, ani sluníčkáře. Jinak by měli čas nasadit všem jho islámu.

8 0
možnosti

Tedy nevolit Zelené a Piráty :-)

0 0
možnosti

Rozumné vysvětlení zní, že řada západních zemí (konkrétně Německo) z toho má ekonomický prospěch. A druhé - snaha o oslabení národních států: čím víc přistěhovalců, tím víc vděčných voličů Jednotné Evropy. A čím déle trvá Jednotná Evropa, tím víc členů nové generace, kteří jsou jí oddáni a neumí si představit život bez ní. A tím větší moc Jednotné Evropy. Tomu se říká pozitivní zpětná vazba s negativními důsledky.

5 0
možnosti

Mate pravdu, Evropu uz muze zachranit jen to ruske dubisko Putin.

2 7
možnosti

To nikde netvrdím a ani bych netvrdil. :-)

8 0
možnosti

Já si myslím, že až budeme na kolenou, tak to ty velehlavy z EU stejně nepochopí.

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS