Diskuse

BREXIT aneb veliké vítězství demokracie

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

I já si myslím, že ke skutečně radikální změně, kterou EU NEZBYTNĚ potřebuje, je BREXIT spíše lepší než horší. Jak jste již napsal - ke změně jsou nezbytně potřeba také lidé, kteří tu změnu zrealizují, a v tom vidím celkem problém. Jednak bude třeba, aby odešli ti, kteří nesou přímou odpovědnost za současný stav, a druhak tam právě dostat ty schopné nositele (pozitivních) změn. Od současné EU garnitury žádné pozitivní změny opravdu neočekávám, ani po BREXITu.

I ve VB byly (a bohužel i budou) okažmiky, kdy demokracie prošla určitými "zátěžovými testy". Například situace, kdy museli policisté bránit Johnsona před svými protivníky, nebo ta snaha jistých choromyslných jedinců o odtržení Londýna od VB a jeho připojení k EU (anglický Krym anebo Kosovo?).

1 0
možnosti

Od Junckerovy party nelze očekávat žádné změny k lepšímu. To je jako chtít v 89. něco takového po Husákovi, Jakešovi a Adamcovi. Pomoct by mohl starý dobrý český zvyk, defenestrace.

3 0
možnosti
Foto

Krása demokracie je přinutit násilím lidi k něčemu co dělat nechtějí. Umožnit vládnoucí kastě olupovat poddaný lid. Sebrat lidem tolik svobody, kolik si vládnoucí kasta zamane.

Nevidím nic pozitivního na demokracii, kde hrstka lidí rozhoduje o milionech lidí. EU považuji za odporné hnízdo všech možných kolektivistů (lupičů, zlodějů a potenciálních masových vrahů) ale nad výsledkem nijak nejásám, protože VB je polofašistický stát jehož působení na lid VB si nikterak nezadá se socialisty z Bruselu.

0 1
možnosti
JL

Jsem zastánce zastupitelské demokracie - přímou demokracii pokládám za lehce zneužitelnou.

2 0
možnosti
RH

To je velice dobrá reakce. Rád bych si přečetl i víc z vašich názorů na přímou demokracii a v čem může být zneužitelná? Jinak děkuji za komentář. :-)

1 0
možnosti
Foto

Podle jakého kalendáře se řídíte? Podle českého a i britského kalendáře bylo referendum 23.6.2016 a výsledky 24.6.2016....:-) U Vás máte již 26.6.2016?

1 3
možnosti
DZ

Opravdu na tom datu záleží? Myslíte, že autorovy myšlenky, které nám zde představil, se opírají o datum referenda?

2 0
možnosti