Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vám Čechům CZEXIT přeji.

1 2
možnosti

Nám Čechům? A Vy jste Marťan?

1 1
možnosti

Nesouhlasím sice s nesmyslnými regulacemi ze strany orgánů EU, ale to ještě není důvod křičet, že bez EU se obejdeme. Ti co to vykřikují, se asi nikdy nebyli podívat ve výrobních podnicích a nedívají se kolem sebe. Modernizace strojních parků probíhala za pomocí dotací EU, jinak by náš průmysl byl na úrovni rozvojových zemí. Polorozpadlá nádraží byla mnohdy financovaná EU také. Vznikla spousta cyklostezek. Za to, že se spousta peněz rozkradla nebo proinvestovala špatně můžeme my a ne EU, jak se tady v té zemičce snaží někteří tvrdit. Jestli mají pan Mach, Okamura a jim podobní dostatek financí, aby tyhle náklady ufinancovali nemám problém, ale jestli nemají tuhle základní věc vyřešenou. Doporučoval bych mlčet a napřed hledat řešení. V Británii Mr. Brexit pan Farage bleskově vzal roha a mám obavy, že u nás by to dopadlo stejně. Každá hospoda je plná fotbalových trenérů a Pelta oficiálně nemá žádného. Tak je to u nás se vším. Czexit by nebyl vyjímkou.

8 5
možnosti

Ale na druhú stranu Czexit by bol pre EU prínos, na rozdiel od Brexitu.

Tak hurá referendum aj v Česku.

1 0
možnosti

Milý studente, bylo by dobré si vzpomenout na staré české přísloví ...dvakrát měř, jednou řež, nebo ..slova vypuštěná z úst ani párem volů zpět nedostaneš....

Proto bych doporučil především velmi mnoho číst a čít a číst a pak začít myslet...když se myslí a není základ, pak se nejedná o myšlení v pravém slova smyslu ale jen o opakování slyšeného. A to dělají studenti velmi často. Především proto, že chtějí jedničku.

Pokud si najdete chvilku na čtení, doporučil bych vám jako na začátek mé články, a pokud budete potřebovat další zdroje, jsem ochoten a velmi rád vám nadiktuji autory, které máte čít. Jsou jich desétky ba stovky...

dám vám hned teď dva...ale je to již vysoká škola....

1) Thilo Sarrazin-----WUNSCHDENKEN

2) CHRISTOPHER CLARK........... DIE SCHLAFWANDLER

AŽ TO PŘEČTETE, ohlaste se pro další zdroje

EU je dnes v procesu vzniku federálního státu, tak jako kdysi USA...

Jsou dnes 4 mocnosti na světě a podle Schumpetera a jeho náhledu na oligopol, jsme vlastně v systému oligopolu, tyto 4 mocnosti jsou vůči sobe ve vzájemném postavení jako firmy v oligopolu, USA, Rusko, Čína a EU, jenže EU je nejslabší, protože nemá jednotné vedení, nemá jednotnu armádu a ani nemá jednotnou zahr. politiku ....a tak je EU roztříštěná a tato roztříštěnost vytváří možnosti útoku proti EU...nejen vojenského ale i obchodního a taktického, tedy vyprovokování dalšího rozpadu EU...a z tohoto rozpadu mají prospěch všechny tři ostatní velmoce....protože my, EU, jsme bezzubí.

A co se týká obchodu,, ano budeme obchodovat dále..i Panama obchoduje s USA...ale za jakých podmínek??? počítejte s tím, že v případě že se EU nestane federací, pak se životní úroveň evropanů bude neustále snižovat.....a především v USA bude naopak stoupat.... protože my Evropané pak budeme jen obchodními ekonomickými otroky USA....

2 6
možnosti
Foto

Nic osobního: Vašimi články by si moc nepomohl.

Ty dva poslední odstavce jsou důsledkem akcentace výhradně teoretických postulátů v podstatě bez promítnutí reálné situace a praktických vlivů.

3 0
možnosti
Foto

Nejsem žádný obdivovatel EU, ale nutno říct, že poslední dobou se objevují mýty ohledně toho, jak si výrazně polepšíme vystoupením z EU.

Nutno si totiž uvědomit, že veškeré účasti v CEFTA, EFTA, ŇAFTA, BLAFTA a pod. mohou být předpokladem, nikoliv však zárukou. Všichni, kteří tykovou argumentaci používají naprosto abstrouhajují postavení a situaci ČR, její vazby a možné varianty vývoje. Kalkulovat pouze pozitivně je naprostá neprozřetelnost a hloupost. Všechny tyto argumentace jsou jen variantou na před časem publikovanou velmi plytkou rétoriku Macha, který to teď zajišťuje přímo zevnitř EU;-D.

Dokud nebudete zvažovat všechny možnosti, což rozumný člověk dělá vždy, budete vy a vám podobní pouhými politickými agitátory a povrchními demagogy.

7 2
možnosti
Foto

Čím blíže k vám žije lupič, který vás může zdaňovat, tím méně si toho vůči vám dovolí. Proto je třeba podporovat každou snahu o separaci.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS